Geboorte van Het Nieuwe Denken

Als oprichter mag ik natuurlijk de eerste post plaatsen op Het Nieuwe Denken. Al tijden praat ik vol enthousiasme over “Het Nieuwe Denken”. Jaren stond ik aan het roer van Bedrijvenweb.nl en verkochten we onder andere “Het Nieuwe Werken”. De laatste jaren werd ik geraakt door de invloed van de nieuwe media en de kansen op zakelijk vlak. Het afgelopen jaar ben ik deze invloeden op allerlei lagen gaan onderzoeken. Ik heb tal van workshops en seminars bezocht. Bekende boeken aangeschaft. Niet alleen over “sociale” media zoals LinkedIn, Twitter en Facebook. Ook over het puberbrein en hersenontwikkeling bij ouderdom (Douwe Draaisma). Van seminar trendwatching (Bakas) tot masterclass public speaking. Van astrologisch consult (Karen Hamaker) tot weekend Mindfulness in de Ardennen.

Wat heb ik ontdekt? Ik heb erg veel professionals mogen ontmoeten het afgelopen jaar. Ieder op zijn eigen vakgebied. En wat blijkt? Allemaal zijn we het eens. Het werken en prive zijn kan anders. Efficiënter, leuker, gezonder en met meer plezier. Mijn coach (Dick Spangenberg) vertelde over wat Ghandi zei “Als je doet wat je leuk vindt, hoef je niet te werken”. Nog steeds kan ik dit niet helemaal begrijpen, moeilijk uitleggen, maar ik begin de essentie steeds meer te ontdekken.

Als mensen vragen waarom ik me als online marketing man toch overal zo in verdiep, geef ik aan dat ik aan het onderzoeken ben of we beter kunnen functioneren, zowel zakelijk als prive. Door meer te weten over dingen als voeding, bewustzijn, stress, vitaminen, relaties leggen, etc.. Ik heb dingen ontdekt hoe je vooral zakelijk veel meer kunt bereiken. Dit komt omdat het steeds meer om mensen gaat. Het industriële tijdperk is voorbij (Covey 8e eigenschap). Grote succeses wordt steeds meer bereikt door menselijke kracht en denken. Het is ook vaak niet meer de onderneMING welke centraal staat, maar de gedachte en uitstraling van de onderneMER. Waarbij de ondernemers ook de werknemers zijn binnen het bedrijf.

Hoe fijn vond ik het dan ook dat ik deze week de domeinnaam www.hetnieuwedenken.nl mocht overnemen van een aardige jongen Steph Janssen, wiens vader helaas afgelopen vrijdag is overleden. Zijn vader, Eugene Janssen blijkt net als ik ondernemer en hulpverlener (brandweerman) te zijn. Bij deze draag ik dan ook deze site op aan Eugene. Ik hoop dat hiermee een stokje van levensvreugde kan worden doorgegeven. En Steph, heel veel sterkte de komende tijd.

Vannacht, na een inspirerende dag bij Event11 in de Jaarbeurs voelde ik dat er iets moest gaan gebeuren. Erik Peekel organiseerde een superbrainstorm met bekende sprekers. Na het verhaal van Jan Vermeiren over LinkedIn sprak Michiel Drijber mij erg aan over Iedereen Elke Dag Plezier. Gemotiveerd om Het Nieuwe Denken op de kaart te gaan zetten, heb ik gisteravond direct hosting geregeld, database aangemaakt, WordPress geïnstalleerd en deze website aangemaakt. Als je het over Het Nieuwe Denken hebt ;-).

Ik hoop dat ik met Het Nieuwe Denken geweldige mensen bij elkaar gaat brengen om samen een nieuwe manier van werken te promoten, Het Nieuwe Denken. Welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *