Uitvaart Paul de Blot

Op dinsdag 15 december 2020 is het precies een jaar geleden dat ieders grote vriend Paul niet meer fysiek bij ons is. Een mooi moment om terug te blikken. Voor mij, Jeroen, een mooie aanleiding om de video van de uitvaart af te maken.

Paul had voor iedereen zijn eigen betekenis. In de eerste plaats was hij familie. Verder was hij pater, hoogleraar, ervaringsdeskundige, levensgenieter, clown en vooral vriend. Een vriend was hij voor iedereen.

Na goedkeuring van de familie is de video vanaf maandagavond 16 december openbaar.

Twee versies
Ik heb de video in twee versie gemaakt. Allereerst een verkorte van 45 minuten met alleen persoonlijke uitingen tot Paul. Daarnaast heb ik een complete, 75 minuten versie beschikbaar gemaakt, inclusief generieke liederen en gebeden.

Verkorte versie

Verkorte versie uitvaart Paul de Blot

Uitgebreide versie

Uitgebreide versie uitvaart Paul de Blot

Paul over de dood

Vorig jaar, naar aanleiding van het overlijden van onze lieve Paul de Blot SJ heb ik een aantal fragmenten over de dood verzameld uit zijn werkcolleges op Nijenrode. Voor mij een steun voor de verwerking dat hij niet fysiek meer hier is en vanaf nu verder leeft in ons hart, zoals hij het zo mooi uitlegt in deze video. En natuurlijk in onze “her-inneringen”. Het piano stukje is toevallig uit het nummer: “Together We Will Live Forever”.

Paul de Blot – Dood gaan is een vorm van leven